St. Hallvard-guttene

 

Om koret

St. Hallvard-guttene er et tradisjonsrikt guttekor med tilhold i Grønland kirke i Oslo. Koret er frittstående og åpent for alle, uansett livssyn. Korets dirigent er Hans Martin Molvik.

Musikalsk ledelse Turnéer Booking St. Hallvard-guttene
 
 

Musikalsk ledelse

Koret har en klar målsetting om hele tiden ha kompetente sangpedagoger tilgjengelig for sangerene. For tiden har vi et sterkt team som består av:

Hans Martin Molvik

Dirigent og kunstnerisk leder. Hans Martin er utdannet kirkemusiker fra Norges musikkhøgskole og er en dyktig og engasjert dirigent med et brennende hjerte for koret. Utmerker seg spesielt gjennom en helt egen evne til å hente ut det beste hos sangerne gjennom en kombinasjon av faglig styrke og et ekte og ærlig engasjement.

Sean Bell

Sangpedagog og assisterende dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, hvor han har studert både sang og pedagogikk. Sean jobber med et variert repertoar fra barokk til samtidsmusikk. Han har også spesialisert seg på improvisasjon og nytolkning av det klassiske sangrepertoaret. Sean har også ansvaret for sangskolen og legger grunnleggende sangteknikk som en god forutsetning tidlig i sangerens kunstneriske reise.

Amol Raen Brandseth

Note- og gehørpedagog. Amol er utdannet blokkfløytist og trofast sanger i St. Hallvard-guttene i over 10 år. 

 

Turnéer

Koret reiser jevnlig på turer og turnéer. Siste tur gikk til Roma der vi sang i Peterskirken i Vatikanet. Dette gir store opplevelser for koristene og er et satsningsområde for St.Hallvard-guttene.

 

Booking

Vil du booke koret til ditt arrangement?

Ta kontakt med korets manager og bookingansvarlig Bernd Klare.
452 11 251, bernd@klare.no.

 

Har du spørsmål angående det musikalske så kan du ta kontakt med korets musikalske leder og dirigent Hans Martin Molvik.
995 51 757, hmmolvik@hotmail.com

 

St. Hallvard-guttene

St. Hallvard-guttene har navnet sitt fra Oslos skyttshelgen, St. Hallvard.
Koret ble dannet i 1962 av Øystein Vogt. Vogt arbeidet som organist i St. Hallvard kirke, og fikk inspirasjon til korets særegne kapper fra fransiskanermunkene. Korets burgunderrøde kapper symboliserer samhold, veldedighet og solidaritet. I mer enn 50 år har St. Hallvard-guttene betydd mye for gutter som har sunget i koret. Flere av guttene valgte senere en karriere innen sang og musikk.

Deler av repertoaret har sin forankring i katolsk kirketradisjon fra middelalderen, da også Norge var katolsk. St. Hallvard-guttene har et bredt repertoar som spenner fra gregoriansk kirkemusikk, renessansemusikk, mindre klassiske korverk, folkemusikk – fra Norge og andre land – til mer moderne korverk. 

St. Hallvard-guttene har hatt mange store øyeblikk – store kunstneriske prestasjoner og store representasjonsoppdrag. De har sunget i Den Norske Opera, på Slottet og under åpningsseremonien for OL på Lillehammer.

Koret har mange og varierte oppdrag, særlig i forbindelse med jul og høytider. I de senere år har koret samarbeidet med artister som BigBang og Terje Isungset. Koret har gitt ut flere CDer.

I årenes løp har koret vært på mange spennende konsertreiser – i utlandet og i Norge. Gjennom 20 år vikarierte St. Hallvard-guttene for guttekoret i Vatikanet. Høsten 2012 markerte koret sitt 50-års jubileum ved å vende tilbake til Roma. Der sang de i Peterskirken, og for Pave Benedikt XVI og tusenvis av tilhørere på Petersplassen. St. Hallvard-guttene synger ved enkelte messer i St. Hallvard kirke i Oslo.

Mål for arbeidet med St. Hallvard-guttene

Erfaringen viser at deltagelse i en målrettet korskole utvider barns referanserammer og skaper en bred og solid plattform for fremtiden.

Det er viktig med et godt miljø innad i koret. Atmosfæren er preget av gleden av å musisere sammen. Korets arbeid tar sikte på å videreutvikle guttenes interesse for sang og den enkeltes evne til å synge.

Sentralt i opplæringen står grunnleggende musikkferdigheter. Ved siden av den generelle koraktiviteten får guttene opplæring i musikklære. Egne sangpedagoger gir kormedlemmene opplæring i stemmebruk.

Korets eier – korets drift

St. Hallvard-guttenes venner er den formelle eier av koret.
Organisasjonsnummer: 983 186 432
E-post: sthallvardguttene@gmail.com