St. Hallvard-guttenes dirigent, Hans Martin Molvik, var fornøyd med korets innsats som liturgisk kor ved messen i kirken Santo Spirito in Sassia i Roma søndag kveld.

– Ikke alt var like bra, er dommen fra Hans Martin, men Alta Trinita var fantastisk, deilig og musikalsk.”

Alta Trinita Beata er en hymne til den hellige treenighet fra det fjortende århundre som St. Hallvard-guttene har hatt som en del av sitt repertoar i en årrekke.

Hans Martin forteller at presten insisterte på å høre noe fra Norge under nattverden, og valget falt på St. Hallvard-hymnen som koret har et sterkt forhold til.

– Selv om vi ikke har øvd på den siden i fjor så var det merkbart at den ble sunget fra hjertet. Jeg ble stolt. Det vi skal jobbe videre med er å beholde suget i sangene, avslutter Hans Martin.

Santo Spirito in Sassia (Den hellige ånds kirke i det saksiske distriktet) er en kirke fra det tolvte århundre i gaten Borgo Santo Spirito et par hundre meter fra Petersplassen . Gaten er oppkalt etter kirken, og går østover fra Petersplassen. Kirken står på et område som i middelalderen tilhørte Schola Saxonum, en veldedig institusjon som skulle hjelpe vest-saksiske pilegrimer. St. Hallvard-guttene var invitert til å synge i kirken av Monsignor Jozef Bart, en polsk prest som er en sentral mann i Vatikanet og som også forrettet messen.

Kirken var fullsatt, og da Monsignor Bart avsluttet messen ved å si ”Messen er over, gå i fred”, så reiste halve menigheten seg fra benkeradene og gikk framover mot alteret for slik å høre St. Hallvard-guttene bedre i det de avsluttet med Ave Regina.

Skrevet av: Henrik Hovland
7

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019