St. Hallvard-guttene fra Oslo sang i dag ved messen i Peterskirken i Roma, verdens største og mest berømte kirke. Vatikanets musikalske ansvarlige har gitt koret en stående invitasjon til å opptre i Peterskirken når guttekoret fra Oslo besøker Roma, slik de gjør hvert år. Koret sang blant annet Ave Regina, laget i 1575 av renessansekomponisten Orlando di Lasso, og fikk applaus fra tilhørerne, noe som er helt uvanlig i Peterskirken.

Under inngangen sang St Hallvard-guttene Alta trinita. Deretter:
Kyrie – Messe 5
Ubi Caritas av Ola Gjeilo under offertoriet
Sanctus – Messe 5
Agnus Dei – Messe 5
Ave Verum av Mozart under kommunionen
Og til slutt Ave Regina til utgang.

Koret fungerte som liturgisk kor under messen sammen med 5 sangere fra Vatikankoret, noe som også er uvanlig. Å få være liturgisk kor i Peterskirken krever en helt spesiell kompetanse.

Korets stemmepedagog, Daniel Norum, var fornøyd med innsatsen i Peterskirken. Å synge i Peterskirken er stort, og å ha så viktige opptredener å jobbe mot gir motivasjon til guttene gjennom hele året, sier Daniel.

”- Også de aller yngste gikk til oppgaven i dag med et stort alvor, og det gikk bra. Samtidig så merker jeg ting vi må ta tak i. Når vi har så mange live-opptredener som under denne uken i Roma, så hører man som pedagog veldig klart hvor vi må sette inn støtet for å bli bedre når vi kommer hjem. I store katedraler som her i Roma er kirkerommet så stort at det spiser teksten”, forklarer Daniel. ”- Intonasjon og god diksjon blir særlig viktig, og samtidig synliggjøres betydningen av at koristene er flinke til å lytte til hverandre under framføringen for å skape en homogen klang. Men guttene skal ha honnør for god frasering og en vakker og fri klang. Det skal ligge musikk i hver eneste frase, og det synes jeg de var flinke til å få til i dag. Etter en uke i Roma så merker jeg at koristene tar mer initiativ, og det er mer musikk i linjene. Koret har for tiden mange gode stemmer med stort potensiale som jeg gleder meg til å jobbe videre med”, avslutter Daniel Norum.

En av Vatikanets mektigste ledere, biskop Giuseppe Sciacca, tok etter messen kontakt med korets dirigent Hans Martin Molvik ute på Petersplassen. Biskopen roste den norske dirigenten, og fortalte at han tilfeldigvis hadde vært i Peterskirken for å be, ”-og da hørte jeg denne fantastiske musikken som traff meg veldig og hjalp meg å samle tankene.” Biskopen beskrev sangen til St. Hallvard-guttene som emosjonelt og åndelig engasjerende.

Skrevet av: Henrik Hovland

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019