Spontan applaus! – Lørdag 17. februar
St. Hallvard-guttene er på sitt årlige besøk i Roma, og det har startet bra. Lørdag 17. februar, hadde koret sin første opptreden. Ledet av dirigent Hans Martin Molvik, og med kantor i Grønland kirke, Olav Rune Bastrup, ved orgelet, sang guttene under messen i kirken Sankt Antonio av Padova i Via Merulana. Koret ble møtt med spontan applaus.

Guttene sang Alta Trinita (fra 1400 tallet), Attende Domine (fra ca. 900-tallet), Ubi Caritas av den norske, 36 år gamle og USA-bosatte, komponisten Ola Gjeilo, Miserere Mei Deus av Allegri, Kyrie og Sanctus fra Missa Simplex (900-tallet), O Bone Jesu av Ingegneri og Ave Verum av Mozart.

Noen sekunder etter at de hadde avsluttet messen med å synge Ave Regina av Orlando di Lasso brøt det ut spontan applaus fra benkeradene. I en katolsk kirke er slikt uvanlig . I en konservativ kirke som Sankt Antonio av Padova er det ganske uhørt. – Stort sett sang vi bra i dag, er dirigent Hans Martins korte oppsummering. – Den beste Ave Regina vi har gjort, inkludert øvelser, er dommen fra korets manager Bernd Klare.

Kirken Sankt Antonio av Padova (Italiensk: Sant’Antonio da Padova all’Esquilino, Latin: S. Antonii Patavini de Urbe) er hjemmet til fransiskanerbrødrene i Roma, og oppkalt etter fransiskanermunken som var Frans av Assisis viktigste medhjelper da ordenen ble bygget opp. St. Hallvard-guttene har sunget i denne kirken utallige ganger før. Det er fra fransiskanerne at St-Hallvard-guttene har fått sine karakteristiske kapper. Fargen er annerledes, men utformingen er basert på fransiskanernes tradisjonelle munkekappe og -kutte. Kirken og klosteret deres ble bygget så sent som i 1888 da munkene ble tunget til å flytte fra sitt tidligere hjem i Santa Maria i Aracoelito. Dette fordi myndighetene trengte plassen slik at de kunne bygge det gigantomane minnesmerket over Victor Emanuel II. Siden 1960 har kirken vært en såkalt titulær kirke. Det vil si at kirken er sete for en kardinal.

Dagens kardinal prest er Cláudio Hummes fra Brazil, en kjent frigjøringsteolog som ofte ble nevnt som en mulig etterfølger til Pave Johannes Paul II, og som også er en nær venn av den nåværende paven. Kardinalen er øverste leder for kirken Sankt Antonio av Padova i Via Merulana.

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019