”Kraftfullt, og samtidig veldig mykt”. Slik beskriver kardinal Angelo Comastri sangen til St. Hallvard-guttene. Koret fra Oslo er det eneste guttekoret i Nord-Europa som har en stående invitasjon fra Vatikanet til å synge som liturgisk kor i Peterskirken, og søndag 18. februar var koret igjen tilbake i det enorme kirkebygget for å synge under messen. Kardinal Comastri er Vatikanstatens mektige generalvikar og erkeprest for Peterskirken. Generalvikaren er utnevnt av paven, og Vatikanstatens høyest rangerte embedsmann. Kardinal Comastri er ansvarlig for Vatikanstatens administrasjon, både åndelig og materielt, og denne søndagen var det han selv som forrettet messen. Etterpå tok han seg tid til et personlig møte og en hyggelig prat med guttene fra Norge. Tilstede på møtet i sakristiet med en smørblid og svært imøtekommende kardinal var også Peterskirkens kapellmester og hovedorganist. At kapellmesteren sørget for at ”Maestro Molvik” og koret fikk et privat møte med kardinalen er i seg selv en svært hyggelig tilbakemelding for dirigent og kor. Både kardinalen og kapellmesteren ga honnør for det arbeidet som er nedlagt, og understreket hvor velkomne St. Hallvard-guttene er til å synge i Peterskirken. Responsen blant de vanlige tilhørerne i kirken denne søndagen var også særdeles positiv. Da Kardinalen etter messen over høyttaler-anlegget takket St. Hallvard-guttene for den fine sangen brøt det ut applaus inne i Peterskirken. Det er andre dag på rad at koret opplever spontan applaus inne i en kirke etter å ha sunget under en messe.

– Det er jo litt rart, men veldig stas, sier korets manager Bernd Klare. Mottakelsen vi får forteller at det å komme hit ikke bare er godt for koret, men at vi også gir tilhørerne noe de setter stor pris på.

En ting som italienerne i Peterskirken undret seg over var hvordan korets musikalske ledelse hadde klart å få så unge gutter til å huske utenat så mye komplisert musikk og vanskelige tekster på latin.

”- Barne-hjernen er fantastisk, er svaret til dirigent Hans Martin Molvik. ”- Det virker som de unge koristene har en egen evne til å absorbere musikken rett inn i langtidshukommelsen for deretter å hente den fram igjen på en måte som de fleste voksne mangler. Barns evne til å huske ting blir antagelig ofte undervurdert.”

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019