En engasjert sogneprest i kirken San Carlo al Corso var svært tydelig da han skulle vurdere St. Hallvard-guttenes innsats under messen han forrettet mandag 19. februar.

– Det var ”stupendo”, aldeles praktfullt.

Sognepresten, Don Gianni Vago, fortalte at han selv hadde sunget i mange kor, ”men aldri på så høyt nivå som dette. St. Hallvard-guttene er det beste guttekoret jeg noensinne har møtt”.

San Carlo al Corso er en katolsk kirke som ligger i Via del Corso, en av Romas hovedgater. Kirken er viet de to helgenene Carlo Borromero (1538-1584) og biskop Ambrosius av Milano (338-397). Den første er en av de viktigste helgener fra motreformasjonstiden, kjent for sitt reformarbeid, sine bestrebelser på å stoppe spredningen av protestantismen i Sveits og sin innsats under den store pesten i 1576-1577. Den andre, Ambrosius, er en av de fire første kirkelærerne. Han var også en pioner når det gjaldt å bruke sanger og hymner, og den første som brukte ordet ”messe” om nattverdsfeiringen.

Men kirken San Carlo al Corso er for nordmenn mest kjent som kirken i Roma som inneholder Olavsalteret, viet St. Olav som døde under slaget på Stiklestad i 1030, og som året etter ble erklært som helgen av biskop Grimkjell. Det lille kapellet har et stort bilde som viser St. Olav etter at han har beseiret en drage, det vil si hedendommen. Det ble innviet i 1893, på dagen 50 år etter den første lovlige katolske messe i Norge siden reformasjonen. Olavsalteret gjør at San Carlo al Corso er en kirke i Roma mange nordmenn har et forhold til og besøker når de er i byen.

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019