Tirsdag 20. februar holdt St. Hallvard-guttene en konsert i kirken San Carlo ai Catinari. Kirken ble bygget i 1637 av milanesere i Roma. Den fikk navn både etter deres hjemlige helgen Carlo Borromero, og etter pottemakerne som den gangen holdt til i området der kirken ligger. Kirken har den tredje største kirkekuppelen i Roma, og har siden 2007 vært sete for den argentinske kardinalen Leonardo Sandri, en av den katolske kirkes mest erfarne diplomater. Siden kirken ble bygget er det Barnabiter-ordenen som har stått for prestetjenesten. Klosteret deres ligger like inntil kirken. Under det store jordskjelvet som rammet Italia for et par år siden oppsto sprekker i vegger og tak i kirkerommet som gjør at det ikke lenger er tillatt å bruke denne delen av bygningen. Den ansvarlige presten, barnabiteren Padre Rodrigo Nilo fra Chile, fortalte litt frustrert at de hadde finansieringen klar, 5 millioner euro, men at ordenen fortsatt ventet på de nødvendige tillatelser fra italienske myndigheter før de kunne sette i gang med restaureringen. Derfor sang ikke St. Hallvard-guttene under en messe, men holdt isteden en konsert i en av de store korridorene som forbinder kirken med klosteret. Etterpå roste Padre Rodrigo koristene for flott utført sang. Han husket godt fjorårets konsert, og mente St. Hallvard-guttene hadde hatt stor musikalsk fremgang.

Korets stemmepedagog Daniel Norum er enig i at St. Hallvard-guttene er merkbart bedre i år sammenlignet med da de opptrådte i Roma i fjor.

– Koret er mer homogent, mer samla. Vi synger slankere og sunnere, og er mer stabile teknisk. Koret har et større musikalsk overskudd. Alle har jobbet sammen mot et felles mål, og veldig mange av sangerne har vært opptatt av å bli bedre og har vært motiverte for å jobbe målrettet. Det er mye av forklaringen på det vi har oppnådd sammen.

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019