St. Hallvard-guttene avsluttet sitt besøk i Roma denne gangen i bydelen Trastevere. Navnet betyr ”Trans Tiberim” – ”På den andre siden av Tevere (Tiber)”. For to tusen år siden var Trastevere kjent som en røff arbeiderbydel med mange innflyttere og marginale grupper, og bydelen ble et samlingssted for jøder og de første kristne. I dag er Trastevere kjent som Romas mest pittoreske bydel, med et nesten intakt gatenett fra middelalderen, og et enormt antall restauranter, barer og små butikker. Den siste kvelden i Roma, onsdag 21. februar, sang koret under messen i Santa Maria in Trastevere. Kirken stammer fra 200-tallet, og er dermed en av Romas og kristendommens aller eldste kirker. På 300-tallet bygget Pave Julius I (337-352) kirken om til en basilika. Grunnplanen fra den gang er beholdt selv om kirken er blitt ombygget og utvidet en rekke ganger. Det var i Santa Maria in Trastevere man antar at de første helt åpne kristne gudstjenester i Roma ble holdt. Kirkens alder og historie gjør at det oppfattes som prestisjefylt å bli invitert til å synge der.

Denne kvelden var det presten Lambert Tonamon fra Guinea-Conakry som forrettet messen. Han fortalte at dette var noe han kun gjorde på onsdager. Ellers i uken arbeidet han ved Vatikanets kontor for migranter og flyktninger, der han var koordinator for Afrika. Presten roste koret fra Norge for sin disiplin og sangkvalitet, men det han var mest opptatt av var korets framtoning:

”- Det var vakkert å se ung og gammel synge sammen, unge gutter og gråhårete menn, og korister med røtter forskjellige steder i Afrika, i Asia, i Sørøst-Asia og i Europa. Kirken er en stor familie. I dette livet må vi bygge broer mellom generasjoner og folk, og koret gav oss et godt kart over kirken. St. Hallvard-guttene viste oss kirkens ansikt.” 

Adresse

St. Hallvard-guttene
c/o Bernd Klare
Alexander Langes vei 10
1384 Asker

Kontakt oss

DAGLIG LEDER
Bernd Klare
(+47) 452 11 251
bernd@klare.no

Se flere

Copyright © St. Hallvard-guttene 2019